Make-over An (46)

An Vleurick werkt als educatief medewerker en baliebediende bij het museum De Wereld van Kina in Gent. Ze heeft moeite een evenwicht te vinden tussen een zakelijke en speelse look die zowel bij het contact met de kinderen als dat met volwassenen in vergaderingen gepast is. Haar budget laat het niet toe uitgebreid te gaan shoppen.

An: “Vandaag arriveerde ik met een zwarte jurk, een licht geprint giletje en een glimmende legging. Dat laatste was blijkbaar geen goed idee. Een legging snijdt het been af, de glans trekt aandacht waar het niet moet. Een opake kous is beter.

“Ik heb gekozen voor een donkergroene broek in een vlotte stof met een koraalrood giletje. Het is een look die ik nooit zelf uit de rekken had gehaald. De kleurencombinatie vind ik gedurfd, maar heel erg geslaagd. De kleur van het bovenstuk is fel, maar flatteert me. Mijn troeven worden letterlijk in de verf gezet. Ook de broek heeft de juiste snit. Vaak vind ik het evenwicht niet tussen te gekleed, te strak of te baggy.”

“Ik had schrik dat hoge hakken me onmiddellijk een ‘madam-look’ zouden geven. Maar het ziet er mooi uit en ik voel me goed. De afwerking, mijn haren en make-up, maken het geheel. Mijn haren droeg ik vroeger lang, de carré oogt jonger en frisser. Bij een vleugje make-up, een beetje eyeliner en neutrale lippenstift, voel ik me prima. De lipstick die ik momenteel op heb is iets meer dan ik normaal zou dragen, maar kan perfect.”