Jo Pallen (32) deed vijf jaar vrijwilligerswerk in het buitenland. De laatste jaren leefde hij uit een rugzak. Eentje met comfortabele kledij dat tegen weer en wind kan. Zoekt een vlotte, maar professionele look om te solliciteren.

Jo: “Kon ik kiezen, ik ging vanaf nu altijd met een personal shopper op pad. Ik heb vandaag heel veel bijgeleerd. De look die ik voorheen droeg was niet helemaal fout. Een smalle jeans met een geruit hemd die net een beetje over de broek komt. Alleen mag het allemaal iets professioneler. Het hemd is iets te casual om te solliciteren, de broek mag iets gekleder en mijn haren iets verzorgder.”

“Een blazer op een jeans kan perfect. Toon op toon en verticale lijnen verlengen. Een jas kies ik – omwille van mijn bescheiden lengte – ook best niet te lang. Uiteindelijk zijn we voor een blauw hemd met lichte print, een donkergrijze jeans met dito riem en zwarte schoenen gegaan. De look is een pak deftiger dan ik gewoon ben bij mezelf. Hij straalt wel klasse en professionaliteit uit. Mijn wilde haren zijn letterlijk wat bij getrimd. Met een verzorgd resultaat.”

Het ultieme oordeel

Jo solliciteerde een week na onze ontmoeting als sociaal werker bij Caritas en heeft intussen de job.