Ditte Knaepen (26) werkt als accountmanager op de communicatiedienst van Stad Mechelen. Heeft een maatje meer en vindt het moeilijk om een professionele maar toch unieke stijl te vinden die bij haar persoonlijkheid en functie past. Wil vandaag heel graag een broek die bij haar figuur past.

Ditte: “Ik heb een maatje meer, maar blijkbaar ben ik met mijn zandloperfiguur wel mooi in verhouding. En mag ik dat ook laten zien. Jurkjes dragen doe ik sowieso, maar ik wilde vooral een mooie broek vinden die ook mijn figuur omarmt. Dan is een zwart, recht exemplaar met een hoge taille de beste keuze. Dat slankt af en geeft me extra lengte. De hoge taille accentueert het smalste stuk van mijn lichaam. Doordat de pijpen recht naar beneden lopen en niet smaller worden, is alles in evenwicht.”

“De blouse en blazer combineren perfect. Ze voegen een professionele toets toe zonder stijf te worden. Daar zorgen de kleuren voor. Het zalmroze en mokkabruin, lentekleuren, getuigen van een creatieve geest. Ik heb lichte haren en een dito huid. Vroeger greep ik daarom naar donkere kleuren. Dat mag ik blijkbaar niet meer doen. Felle en lichte tinten halen het beste in mij naar boven. Het is een zachte look die mijn haren nog een tint oplichten en mijn gezicht laat stralen.”

“Ik voel me zelfzeker en goed in deze outfit. De broek is echt een geslaagde zet. Nu weet ik op welke punten ik in de toekomst moet letten. Voor velen lijkt dit misschien een heel gewone look. Voor mij is het eens iets helemaal anders. En net daarom heel succesvol.”